7633 Pécs Dr. Veress Ede utca 2
Csütörtök 16:00-19:00 Rendelési idő

DaVinci

Robotsebészet

A minimál invazív sebészetben jelenleg a legmodernebb módszer a Robot asszisztált távműtét. A leggyakrabban használt és legelterjedtebb robot „szisztéma” a da Vinci szisztéma. A műtét során három manipulátor kerülhet a beteg testébe, ezen kívül egy trokáron keresztül vezetik be az optikai rendszert is. A robot sebészet bevezetése óta több millió műtét történt ezzel a módszerrel, ennek megfelelően igen széles az indikációs területe:

· Nőgyógyászat

· Urológia

· Általános sebészet

· Mellkassebészet

· Szívsebészet

· Fül – orr . gégegyógyászat

A módszer alkalmazásával csökkenteni lehet a műtét utáni fájdalmat, vérvesztést, kevesebb a műtéti komplikáció, illetve rövidül a korházi bennfekvés időtartama. A betegnél gyorsabb lesz a felépülés, valamint előbb nyeri vissza „életvitelét” előbb tud ismét munkába állni.

 

Nőgyógyászati indikációs területek:

A nőgyógyászatban az indikációs terület igen széles és folyamatosan bővül. Gyakorlatilag a nőgyógyászati kismedencei műtétek minden területén alkalmazható.

· Nőgyógyászati onkológiai műtétek

o endometrium, cervix és petefészek daganatok esetében. Paraaorticus és kismedencei nyirokcsomók eltávolítása

· Hysterectomia beignus indikáció miatt

· Myomectomia

· Kismedencei rekonstrukciós műtétet,

· Mélyen infiltráló endometriózis.

Hysterectomia:

Az egyik leggyakoribb nőgyógyászati műtét. Indikációjában mind onkológiai mind benignus negbetegedések szerepelnek. Számos erőfeszítés történt új módszerek bevezetésére, melyek csökkentik a hospitalizáció illetve a felépülés időszakát. A nyitott műtétek helyett egyre inkább a minimál invazív megoldások kerültek előtértbe. Számos tanulmány készült melyek a robotsebészet versus laparoscopias hysterectomia módszerét hasonlította össze. A robotsebészeti eljárással szignifikánsam rövidebb volt a műtéti idő, alacsonyabbak voltak a költségek (Magyaroszáon igaz-e??) és rövidebb volt a hospitalizáció. Daganatos betegségekben történt műtétek sorána a komlikációk és a vérveszteség jelentősen kevesebb a robotsebészet alkalmazásával, bár az időtartamban jelentősen nincs különbség a két módszer között

 

Myomectomia:

Robotsebészettel végzett myomectomia során szignifikánsan alacsonyabba a postoperatív komplikációk illetve vérveszteség, mely összefüggésben van a „robot karokkal végzett pontosabb, könnyebb és gyorsabb „varrási” technikával.

 

Endometriosis:

Nőgyógyászati műtétek közül technikailag talán az egyik legnehezebb műtéti típus. A műtétek során nem minden alkalommal lehet a tervezett teljes anatómiai rekonstrukciót elérni. Robotsebészet során a technika lehetővé teszi műtét alatt a műtéti terület 3D-s részletgazdag nagyítását, mely segítségével a fent áhított rekonstrukció sokkal sikeresebb lehet.

 

Kismedencei rekonstrukciós műtétet:

Az uro-gynekológia az urológia és a nőgyógyászat klasszikus határterülete. A kismedencei szervek prolapsusanak incidenciája folyamatosan nő, egyre több nő választja a sebészeti kezelést. Tervezünk a hüvelycsonk, és a méh Polypropylen (PP) hálóval történő felfüggesztését a promontorium előtti lig. longitudinale ant.-hoz (promontofixatio). Illetve amennyiben szükséges, akkor supracervicalis, vagy totalis hysterectomiával kiegészítve a hüvelycsonk, vagy a cervix promontóriumhoz való rögzítésével (sacrocervicopexya és sacrocolpopexya). Ezeknél a műtéteknél a robot sebészet bevezetése biztonságosabb és stabilabb rögzítést fog jelenteni,a laparoscopos megoldásokhoz képest. Ezen kívül a robot technikával végzett promontofixaciós műtétek, csakúgy mint az előbbiekben sokkal gyorsabb felépülést kevesebb komplikációs és szövődmény rátát ígérnek.

Foglaljon időpontot

    Login Account

    Already a Medilab Customer?

    Invaild email address.

    6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

    Your information will nerver be shared with any third party.